Bejelentkezés

Regisztráció

« 2023. Szeptember »
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Sajtó

INTIM TORNA

A mai napig még mindig sokan nem ismerik az intim torna fogalmát és hasznosságát.

Azonban, ha tisztában lennének vele, sokkal többen vennék kezükbe életüket és tudatosan döntenének e alternatív gyógymód mellett, ahelyett, hogy mindenféle drasztikus eszközökhöz vagy kemikáliákhoz fordulnának segítségül.

Mivel is foglalkozik ez az egészségügyi ág?

Különböző nőgyógyászati, urológiai, proktológiai, andrológiai és szexuális problémák helyre állításával és megelőzésével nők és férfiak részére.

Mik is lehetnek ezek az egészségügyi panaszok, amikre megoldást nyújt a torna?

Hölgyeknél: vizeletcsepegés, hüvelyi gombásodás - folyás, gyakori felfázás, terméketlenség, ciszta, mióma, endometriózis, hormonális problémák, menstruációs zavarok - fájdalmak, vaginizmus, szülés megkönnyítés, szülés és más alhasi műtétek utáni regeneráció, méhfal és petevezetőkkel kapcsolatos elváltozás, aranyér, széklet-széltartási panaszok, méhsüllyedés, hólyagsüllyedés, hólyagsérv, végbélsérv, szeméremtáji visszértágulat, székrekedés, örömtelen szexuális élet, libidó hiány, hüvelyi szárazság, változókor tünetei.

Férfiaknál: merevedési zavarok, korai magömlés, prosztata probléma, terméketlenség, szexuális problémák, aranyér, székrekedés, vizelet- széklet- széltartási panaszok, herevisszér tágulat, nehéz vizelés.

Mindkét nemnél hangsúlyoznám a megelőzés fontosságát, nem célszerű ezen tünetek kialakulását megvárni. A prevenció sok kellemetlenségtől képes megóvni minket.

Kortól függetlenül mindenki számára könnyedén elsajátítható e mozgáskultúra.
Amikor nem vagyunk megelégedve nőiességünkkel illetve férfiasságunkkal, egészségügyi panaszaink vannak, az kihatással van az életünk minden területére.
A párkapcsolatunkban feszültséghez vezet és minden egyes betöltött "szerepkörünkben" úgy, mint az anyaként, apaként, feleségként, férjként, a munkatársként, cégvezetőként, alkalmazottként, sógornőként, sógorként, testvérként, barátnőként, barátként és még sorolhatnám, szintén negatív hatással van.

Kapcsolataink is akkor lehetnek teljesek, ha mi is teljesek, egészek vagyunk.

Mindenkinek "egész-séges" életet kívánok!

Csorba Zsuzsanna
Intim torna oktató

Megjelent a Szuperinfó Egészség rovatában

Kedves Hölgyek!

Tudjátok-e miért fontos hüvelyetek erőssége?

Általában úgy véljük, két dolog miatt érdemes, hogy jól edzett vaginával rendelkezzünk. Az egyik a szexuális élet, a másik a szülés. Részben ez így is van, de ez csekély, amihez hozzájárul a hüvelyizomzat.

Kismedencei szervek egészségének megőrzésének szerves részét alkotja e terület erőssége. Kevesen ismerjük saját testünket, ezért annak sem vagyunk tudatában, hogy a hüvelyünk tartópillérként funkcionál a kismedencében. Sokan azt sem tudják, hogy esetleg egy kisebb fokú szervi süllyedéssel rendelkeznek, hiszen senki nem hívja fel figyelmünket.

A hüvely erőssége különböző alhasi szervi süllyedések (hólyagsérv, húgycsősérv, méhsüllyedés, végbélsérv), hüvelyi fertőzések (gombásodás-folyás) megelőzésében, illetve ezek megszüntetésében játszik fontos szerepet.

Ezen kívül természetesen az örömteli szexuális élet megélésében (orgazmus) és a baba könnyebb világra jöveteléhez segít.

Tévhit, ha azt hisszük, hogy csak a házasélettel karban lehet tartani e területet. A rendszeres nemi élet az jó, de nem elegendő. A hüvelyünk erősségéért igenis tudatosan kell tennünk, hisz élet előre haladtával, különböző rossz szokásainkkal, betegségeinkkel a kötőszöveteinket és izomzatainkat rongáljuk, hüvelyünk gyengül.

Egy-két fontos kérdést tegyél fel magadnak!

Tapasztaltál-e olyat, hogy levegő áramlott a hüvelyedbe szeretkezés közben?

Medencéből vagy fürdőkádból kiszállva csordogált-e a hüvelyedből víz?

Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, ennek jelentősége az, hogy a hüvelyed izomzata sorvadásnak indult, de ne aggódj, mert a tornával helyre hozható!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Csorba Zsuzsanna
Intim torna specialista

Megjelent a Szuperinfó Egészség rovatában

NŐI, FÉRFI , PÁR INTIM TORNA - JOBB HÁZASÉLET

Mi az az intim torna?

Az intim torna nőknek, férfiaknak és pároknak egyaránt hasznos mozgásforma, mely a medencefenék izmaira korlátozódik.

Ez egy egészségügyi tevékenység, különböző altesti panaszok megoldására és megelőzésére fejlesztett program.

A rejtett izmaink tudatos tornáztatása mellett, a női és férfi mivolt ápolását és a bennünk rejlő ősi erők elővarázsolásában nyújt segítséget.

Miért hasznos ez a nőknek, férfiaknak és pároknak?

Számos altesti problémák helyreállításában, mint pl.nőknél nőgyógyászati, urológiai, proktológiai, férfiaknál az urológiai, proktológiai, andrológiai és természetesen mindkét nemnél a szexológiai problémákra.

Nagyon hangsúlyoznám a szexológiai panaszokat, mint pl. nőknél az orgazmus nélküli szeretkezést vagy a férfiaknál a merevedési zavarokat és a korai magömlést.

Fontos a szexualitás minőségi megélése testileg-lelkileg, mert csúnya pszichés és később testi gondokat okoz, ha nem éljük meg magunkat.

Ebben a rohanó világban nagyon keveset tudunk saját magunkkal foglalkozni, sokszor elfelejtkezünk saját igényeinkről és ezek megéléséről, megvalósításáról. Általában másoknak akarunk megfelelni és magunkat utolsó helyre tesszük az általunk felállított fontossági sorrendünkben.

Sok hölggyel és úrral beszélgetve, azt tapasztaltam, hogy nemhogy magunkra, de párunkra sem tudunk kellő figyelmet fordítani. Hosszútávon ennek következménye, hogy a szeretett társunk elhanyagoltnak érzi magát mellettünk. Nem kommunikálunk eleget, ha kommunikálunk is félszóból elvárjuk, hogy a társunk megértsen bennünket. Ha ez nem megy azonnal, mert esetleg nem gondolatolvasó a másik fél, megsértődünk és azt véljük, már nem is szeret minket a párunk, nem is vagyunk fontosak számára.
Persze ez rengetegszer bebizonyosodik, hogy nem így van, de nem tanuljuk meg egymás szeretetnyelvezetét, ezért nem is értjük egymást. Ezekből adódnak a feszültségek és később az elhidegülés. Már nincs annyi testi kontaktus, nincsenek dicsérő szavak, elmarad az egymás iránti tisztelet, nagyrabecsülés, odafigyelés. Ez rányomja bélyegét a szeretkezésekre is, mert innentől kezdve nem adjuk át és oda magunkat a gyönyör megélésének és párunknak.

Ezeket gyorsan és könnyedén lehet orvosolni, de nem válással, hanem ismét felidézve azt az állapotot, amikor még a kapcsolatunk gyönyörű románcos állapotban bimbózott.

Felfedezni magunkban és egymásban a csábító nőt és nem csak az anyukát, ugyanígy fordítva a hódító férfit és nem csak az apukát.

Ehhez nyújt segítséget, az intim torna bármelyik típusú tanfolyama, legyen az női, férfi vagy pár tréning. Lehetőség van csoportos és egyéni órákra is.

Itt nem csak az izmaid tudatos mozgatását, irányíthatóságát, ügyességét sajátíthatod el, hanem megtanulhatod párkapcsolatod, házasságod felpezsdítését és stabilitását.

Mindenki harmonikus, bensőséges kapcsolatra vágyik, de ezért tenni kell!

Szeretettel várlak:

Csorba Zsuzsanna
intim torna specialista

Megjelent a Szuperinfó Egészség rovatában