Bejelentkezés

Regisztráció

« 2021. Február »
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
       

Kismamáknak intim torna

Könnyedén a maximumot!

kismamáknak

  • Szeretnéd szülésed megkönnyíteni?
  • Szeretnéd babád világrajövetelét segíteni?
  • Szeretnél pocaklakóddal szoros kapcsolatot kialakítani?
  • Szeretnél babáddal jó kommunikációt kifejleszteni?
  • Szeretnéd, hogy babád együttműködjön veled a szülésnél?
  • Szeretnéd kismedencei szerveid egészségét megőrizni?
  • Szeretnéd alhasi egészségügyi problémáidat helyre állítani?
  • Szeretnéd szülés után tested gyorsan fiatalossá varázsolni?
  • Szeretnéd Önmagad jobban megélni, megismerni?
  • Szeretnéd szülésed élményét örök emlékké varázsolni?

AKKOR ITT A HELYED! VÁLTOZTASS ÉLETEDEN MOST!

Áldott állapotban

Egy nő életében az a leggyönyörűbb időszak, mikor egy várva-várt aprócska kis élet elindul fejlődésnek. Rengeteg örömöt, apró kis csodákat tudunk ilyenkor megélni, ezért is különleges a női test.
Ilyenkor testünk jelentős változáson megy keresztül, a megváltozott hormonháztartásnak köszönhetően. Ezeket a változásokat mindenki másképpen éli meg, attól függően milyen lelki és egészségi kondícióban van.

A várandósság alatt különböző tünetek is megjelenhetnek a baba méretének növekedésével egyre nagyobb nyomást gyakorol a kismedencei szervekre. A húgyhólyagra terhelődő nyomásfokozódást a húgycsőnek kell megtartani, ami igen nagy feladat egy tüsszentés, köhögés és nevetés alkalmával. Nemcsak az izmok erejét teszi próbára kisbabád, hanem a kötőszövetek rugalmasságát is. Az altesti vérbőség miatt a végbél záróizom felett található érpárnás területben vénás pangás alakul ki, ami gyakran aranyér betegséghez vezet.

Az erős hüvelyi izom jól zár és stabilan tartja a belső szerveket. A hüvely egy tartópillérként funkcionál a kismedencei területen. Nagyon fontos hüvelyünk erőssége, feszessége. Ülő, vagy álló helyzetben nagyobb alátámasztást nyújtanak a méh számára, csökkentik a méhszájra jutó terhelést.

Mint kismama, minél előbb érdemes elkezdened a rendszeres gyakorlást.

A korai szakaszban javul a méhtest keringése, ami segíti a sikeres beágyazódást.

Mit érhetsz el a tanfolyam elvégzésével?

A szülés folyamán megkönnyíted a babád számára a kijutást, mivel az edzett, rugalmas izmok kisebb ellenállással nyithatók. Izmaidat könnyedén el tudod lazítani, mivel a tanfolyam szerves része a hüvelyünk (és egyéb más területeknek is) a tudatos ellazításának megtanulása.
A vajúdás-technikák a szülés könnyebb megélését, lefolyását, baba könnyebb kijutását és ezen területek sérülés mentességének lehetőségét segítik. (akár gátmetszés nélküli szülés)

Szülés után hüvelyed és az egész medencealapi izomzatod gyorsabban regenerálódik, visszanyeri régi feszességét, rugalmasságát a torna végzésével.

A nagy változások eléréséhez csak 10 hétre van szükség. Ennyi idő szükséges az érrendszer, a kötőszövetek és az izomrostok teljes átalakulásához.

Ha már csak rövid idő van hátra a baba megszületéséig, akkor is érdemes megtanulni a gyakorlatokat. A szülés folyamán izmaidat könnyebben irányíthatod, és nagymértékben gyorsítod a szülés utáni regenerálódást.

Ha szülés után kezded a gyakorlatok tanulását, akkor sincs semmi veszve, csak kicsit nehezebb dolgod lesz. Megnyúlt izmokkal az izomérzet kisebb, így több gyakorlásra van szükséged a kívánt eredmény eléréséhez.

Gátmetszés után is nyugodtan tornázhatsz. Szorításkor a sebszélek közelednek egymáshoz, nincsenek nyújtásnak kitéve. A jobb vérellátás segíti a szövetek gyógyulását.

Néhány tévhit

"Ne tornázz, mert olyan erős lesz a hüvelyed, hogy csak császárral tudsz majd szülni."
Tévedés! Ha ez igaz lenne, akkor a bicepszét erősítő férfi csak hajlított könyökkel tudna járni. A jól fejlesztett izom rugalmas, jól irányítható, könnyen ellazítható. A tornát rendszeresen végző kismamák lényegesen jobban irányítják záróizmaikat, mint azok, akik nem készítik fel testüket a szülésre. Sokkal könnyedebben lehet a kitolási szakaszt is megélni.

"Ne tornázz a szülés előtt, annak csak a szülés után lesz jelentősége."
Ne hidd el! Felkészült izmokkal mindkettőtök dolgát nagymértékben megkönnyíted. Szülés folyamán a baba teljes teste át kell, hogy férjen a hüvelyeden. Ez izmaidat óriási tágulásra készteti. Az edzett, rugalmas izom könnyebben, kevesebb sérüléssel tágul, így nem csak a szülés zajlik gyorsabban és könnyebben, de az utána következő regenerálódás is sokkal gyorsabb lesz.
Nyugodtan végezheted a gyakorlatokat, ha orvosod nem tiltott el a felkeléstől. A torna végzése közben megeshet, hogy a baba felébred. Mivel ez naponta többször amúgy is előfordul, semmilyen káros hatása nincs. Van, aki akkor gyakorol, amikor a baba éppen ébren van.

Kismamáknak mikor ajánlott elkezdeni a tornát?

Abban az esetben, ha nem vagy veszélyeztetett várandós, érdemes minél hamarabb, de leghamarabb az első trimeszter után javallott. Kismamaságod bármely szakaszában érdemes elkezdeni a tanfolyamot, azonban hasznos annyi időt hagyni magadnak, hogy 10 hét gyakorlási időszak legalább beleférjen a szülés előtt. 10 hét gyakorlás alatt rengeteg változás következik be testedben, így kellőképpen fel tudod készíteni magad és a babád a szülésre. Minél előbb jössz, annál több időd marad a gyakorlásra.

Megtanítalak a tudatos szülés elsajátítására és arra, hogyan alakíts ki pocaklakóddal egy meghitt, bensőséges kapcsolatot, ami még egy kis plusz az intim torna mellett!

Szeretettel várlak a foglalkozáson!

Egymásra hangolva!

Könnyedén a maximumot!